Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

ΑΦΙΈΡΩΜΑ OSCAR ΚΑΛΥΤΕΡΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ 2011

Η απόλυτη επικράτηση των φαβορί… Αυτός είναι ο τίτλος που χαρακτηρίζει στο ακέραιο την 83η Τελετή Απονομής των Oscar. ”Ο Λόγος του Βασιλιά” ήταν ο μεγάλος νικητής της βραδιάς με μόλις τέσσερα Όσκαρ, αλλά τα πιο σημαντικά (Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου και Α’ Ανδρικού Ρόλου.Ο Colin Firth (Ο Λόγος του Βασιλιά) και η Natalie Portman (Μαύρος Κύκνος), τα απόλυτα δηλαδή φαβορί στις κατηγορίες του Α’ Ανδρικού και του Α’ Γυναικείου Ρόλου, βρέθηκαν, όπως αναμενόταν, αγκαλιά με το Χρυσό Αγαλματάκι!Η Ελλάδα και ο ”Κυνόδοντας” του Γιώργου Λάνθιμου τελικά δεν τα κατάφεραν, αλλά ούτε κι αυτό απετέλεσε έκπληξη. Μάλλον το αντίθετο θα ήταν η απόλυτη ανατροπή. Το γεγονός ότι μία ελληνική ταινία σαν τον ”Κυνόδοντα” φτάνει στην πεντάδα των φιναλίστ για τα Όσκαρ είναι από μόνο του… θρίαμβος! Η αισθητική του ”Κυνόδοντα” είναι τόσο αντίθετη με την αισθητική της Ακαδημίας, που μία ενδεχόμενη βράβευσή της θα ήταν ό,τι πιο παράδοξο έχουν να επιδείξουν τα Όσκαρ στην ιστορία τους! Πολυ λογικά λοιπόν το Όσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας πήγε στη δανέζικη ταινία της Susane Bier ”In a better world”.
Καμία έκπληξη ούτε και στα Όσκαρ Β’ Ανδρικού και Β’ Γυναικείου Ρόλου. Η Melissa Leo (The Fighter) και ο Christian Bale (The Fighter) επικράτησαν των αντιπάλων τους επιβεβαιώνοντας τα προγνωστικά.Το Social Network απέσπασε μόλις τρία Όσκαρ (Προσαρμοσμένου Σεναρίου, Μουσικής και Μοντάζ), ενώ η Ακαδημία γύρισε για ακόμα μία φορά την πλάτη στον David Fincher.
Το Inception του Christopher Nolan δεν έφυγε παραπονεμένο από την Τελετή Απονομής. Μπορεί να μην κέρδισε κάποιο από τα μεγάλα Όσκαρ, σάρωσε όμως στα τεχνικά κατακτώντας τέσσερα Όσκαρ (Φωτογραφίας, Μιξάζ, Ήχου και Visual Effects). Δύο Όσκαρ κέρδισε και το Alice in the Wonderland (Κοστουμιών και Art Direction).
James Franco – Anne Hathaway: Αυτοί οι δυο… πήγαν πακέτο!
Κατάφεραν να κλέψουν τις εντυπώσεις. Εκείνη με την γλυκύτητά της και το χιούμορ της. Κι εκείνος με τον αυθορμητισμό του και το μπλαζέ υφάκι του. Οι δύο ταλαντούχοι παρουσιαστές της βραδιάς έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, αν και η φετινή τελετή απονομής δεν ξεχώριζε για κάποια συγκλονιστική πρωτοτυπία.
Η βραδιά ξεκίνησε με ένα απολαυστικό video, εμπνευσμένο από τον ”ονειρικό κόσμο” του Inception, με τους παρουσιαστές James Franco και Anne Hathaway να εισβάλλουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο και στις δέκα υποψήφιες ταινίες για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.
Στη συνέχεια εμφανίστηκαν στη σκηνή με φόντο ένα εντυπωσιακό σκηνικό με φωτεινές πύλες… Το συγκεκριμένο σκηνικό κατάφερνε με ένα μαγικό τρόπο και τη χρήση των νέων τεχνολογιών να σε μεταφέρει σε μαγικά τοπία.
Οι δυο τους έκαναν τα λογοπαίγνιά τους… Σατίρισαν εαυτούς. Μέχρι και τη μαμά της Hathaway και τη γιαγιά του Franco επιστράτευσαν, οι οποίες σηκώθηκαν από το κοινό για να τους κάνουν… παρατηρήσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου