Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011


Η Μπέλλα μια όμορφη κοπέλα που οι γονείς της εχουν χωρίσει ζει με την μητέρα της(Ρενέ)και τον πατριό της(Φιλ) στο Φοίνιξ μια ηλιόλουστη πόλη στην Αμερική.Κάποια στιγμή αποφασίζει να μετακομίσει με τον πατέρα της(Τσάρλι) στο βροχερό Φορξ.Εκεί αρχίζει να περιπλέκεται η ζωή της.Γνωρίζει τον Έντουαρντ έναν εκθαμβωτικά όμορφο έφηβο,ο οποίος την μισούσε.Μια μέρα με αφορμή μαθαίνει από ένα φίλο της τον Τζέικομπ οτι οι Κάλεν είναι βρικόλακες τότε αρχίζει να παρατηρεί τα παιδιά της οικογένειας μαζεύοντας πληροφορίες για αυτούς από τις φίλες της.Μαθαίνει ότι τα 5 παιδιά είναι μαζί.Τα ονόματά τους ήταν απλά:Τζάσπερ,Άλις,Έμετ,Ρόζαλι και...Έντουαρντ.Μετά από ένα ατύχημα που 8α πάθαινε αν ο Έντουαρντ δεν την έσωζε έψαξε στο ίντερνετ και έμαθε την αλήθεια...Ο Έντουαρντ και όλη η οικογένεια ήταν βρικόλακες.Τότε αυτός την ξεμονάχιασε σε ένα λιβάδι και επαλήθευσε αυτά που του είπε.Τότε αρχίζουν οι ερωτήσεις περιέργειας από τήν Μπέλλα.Έπειτα παει όλη η οικογένειανα παίξει μπέιζμπολ και τους επισκέυτεται μια άλλη αγέλη βρικολάκων.Τότε αρχίζει το κυνήγι..

Καθώς το Σιάτλ ρημάζεται από μια σειρά μυστηριωδών δολοφονιών κι ένας μοχθηρός θηλυκός βρικόλακας συνεχίζει την αναζήτησή του για εκδίκηση, η Μπέλλα για άλλη μια φορά βρίσκεται περικυκλωμένη από τον κίνδυνο. Και μέσα σε όλα αυτά, πιέζεται να διαλέξει ανάμεσα στην αγάπη της για τον Έντουαρντ και τη φιλία της για τον Τζέικομπ -γνωρίζοντας πως η απόφασή της έχει τη δύναμη να αναζωπυρώσει την προαιώνια διαμάχη ανάμεσα σε βρικόλακα και λυκάνθρωπο. Ενώ η αποφοίτηση πλησιάζει, η Μπέλλα έχει να πάρει άλλη μια απόφαση: ζωή ή θάνατος. Όμως ποιο είναι ποιο;


Το πρώτο μέρος περιφράφει το γάμου και μήνα του μέλιτος της Μπέλα και του Έντουαρτ, τον οποίων περνάνε σε ένα ιδιωτικό νησί έξω από τις ακτές της Βραζιλίας. Ο Έντουαρτ πταγματοποιεί την επιθυμία της Μπέλα. Μερικές μέρες αργότερα, Η Μπέλα αντιλαμβάνεται ότι είναι έγκυος και ότι για την κατάστασή της προχωρά αφύσικα γρήγορα. Μετά από επικοινωνία με τον Κάρλαϊλ , που επιβεβαιώνει την εγκυμοσύνη της, η ίδια και ο Έντουαρτ αμέσως επιστρέφουν στο σπίτι τους στο Φόρκς της Ουάσιγκτον. Ο Έντουαρτ, ανήσυχος για την κατάσταση της Μπέλα και τις πιθανές συνέπειες της εγκυμοσύνης στην υγεία της, της προτείνει να "ρίξει" το μωρό, όσο ακόμα μπορεί . Ωστόσο, η Μπέλα θέλει να κρατήσει το παιδί και έτσι θα επικοινωνεί με τη Ρόζαλι για υποστήριξη, γνωρίζοντας ότι Ρόζαλι πάντα ήθελε παιδιά.
Το δεύτερο μέρος του μυθιστορήματος είναι γραμμένο από την άποψη του Τζέικομπ, και εξελίσσεται καθ'όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της Μπέλα και του τοκετού. Η ομάδα τοων λυκανθρώπων της φυλής Κουίλαγιουτ, μη γνωρίζοντας τι κίνδυνο μπορεί να δημιουργήσει το έμβρυο, κάνουν σχέδια για την καταστροφή του, έστω κι αν πρέπει να σκοτωθεί και η ίδια η Μέλα για να πραγματοποιηθεί. Ο Τζέικομπ διαμαρτύρεται έντονα και φεύγει, και φτιάχνει τη δική του ομάδα με την Λία και τον Σέθ Κλιάρουότερ. Η Μπέλα σύντομα γεννά, αλλά το μωρό σπάζει πολλά από τα οστά της και χάνει τεράστιες ποσότητες αίματος. Προκειμένου να σώσει τη ζωή της, ο Έντουαρντ την δαγκώνει, μεταμορφώνοντας την σε βρυκόλακα. Ο Τζέικομπ, ο οποίος ήταν παρόν κατά τη γέννηση, σχεδόν αμέσως "αποτυπώνει"-μία ακούσια αντίδραση στην οποία ένας λυκάνθρωπος διαπιστώσει την αδελφή ψυχή του-στην νεογέννητη κόρη του Έντουαρτ και της Μπέλα, Ρενέσμι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου